• Flera hinder för appar som vill göra oss till etiska konsumenter

[2018-10-22] Kan appar göra oss till mer etiska konsumenter? Potentiellt ja, men det finns flera hinder enligt en studie som har tittat på tre appar inom kategorin etisk konsumtion.

• Så påverkas konsumtionssamhället av digitalisering

[2018-10-11] Digitalisering har förändrat såväl vad vi konsumerar som hur vi konsumerar, när och av vem. Nu finns temanumret av Kulturella perspektiv om digital konsumtion med bidrag av forskare från Centrum för konsumtionsvetenskap och Gothenburg Research Institute tillgängligt att läsa online.

• "Negativ bild av bekvämmat bör omprövas"

[2018-09-05] Convenience food, eller bekvämmat, har länge associerats med lathet, ohälsa och omoral och från myndigheters sida får den ofta skulden för stora samhällsproblem. Men bilden bör omprövas menar forskare i en ny bok om den bekväma maten.

• Planeringsbidrag: Musikfestivalen som butikens förlängda arm

[2018-05-30] Olle Stenbäck har fått planeringsbidrag (90 000 kronor) för att skriva en ansökan för en studie av hur sponsorrelationer mellan företag och musikfestivaler förändrats. Förutom att synas med sin logo är det nu vanligt att varumärken och butiker approprierar själva det fysiska utrymmet på musikfestivaler.

• Planeringsbidrag: Psykologiska faktorers betydelse för köpbeteenden

[2018-05-30] Magnus Roos och Magnus Jansson har fått planeringsbidrag för att skriva en ansökan om medel till en studie som undersöker psykologiska förklaringar till olika köpbeteenden. De psykologiska koncept som ansökan kommer att fokusera på är värderingar och personlighet.