Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Vem är den svenske "foodien"?

  [2018-02-21] Under de senaste åren har restaurangkonsumtionen vuxit mycket. En förklaring är ett allmänt ökat intresse för mat och för restaurangscenen i stort. Ökningen har bland annat skett i samklang med uppkomsten av den så kallade "foodien". Sofia Ulver, docent i marknadsföring vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet, reder ut begreppen och analyserar den ökande restaurangkonsumtionen.

 • Ny forskarblogg om digital konsumtion

  [2018-01-15] Konsumtionen blir alltmer genomsyrad av digital teknologi och digitala lösningar. Idag är smartphones, appar, sociala medier och QR-koder en integrerad del av konsumtionen. Detta får såväl sociala och kulturella som ekonomiska konsekvenser och digital konsumtion är därför ett område som intresserar många forskare.På Centrum för konsumtionsvetenskap finns projektet Digcon ¿ digitaliseringen av konsumtionskulturen, och detta projekt har nu fått sin egen blogg: digitalkonsumtion.com

 • Konsumtionsrapporten: Restaurangscenen lockar fler kvinnor

  [2017-12-14] Svenska konsumenter spenderar allt mer pengar på restaurang- och kafébesök. Den här konsumtionskategorin ökade med 4,9 procent under 2016 jämfört med 2015. En förklaring är att fler kvinnor går på restaurang ofta. I stort ökade den svenska konsumtionen med två procent under 2016. Det visar statistik sammanställd i Konsumtionsrapporten 2017 som ges ut av Centrum för konsumtionsvetenskap vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

 • Nytt projekt: The Culture Hub

  [2017-12-04] Kultur och stadsutveckling är ett fält som forskare på CFK har byggt upp under senare år. Helene Brembeck och Niklas Sörum har i samarbete med Stadsmuseet och kulturförvaltningen genomfört fyra pilotstudier som undersökt kulturarv och konsumtionskultur. Nu tar samarbetet ett ytterligare steg med ett tvåårigt projekt, ¿The Culture Hub¿, som fick en flygande start genom en spännande resa till Kisumu i Kenya. Det hela sker inom ramen för forskningsplattformen Mistra Urban Futures.

 • Nytt forskningsprojekt om bilparkering och hållbar mobilitet.

  [2017-11-15] Ulrika Holmberg från CFK och Frances Sprei från Chalmers tekniska högskola har fått 2,9 miljoner från Formas för det treåriga projektet Parkeringsnormer och mobilitetstjänster för hållbar mobilitet, som genomförs i samarbete med representanter för bostadsbolag och kunskapscentra.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Henric Karlsson |Sidan uppdaterades: 2011-06-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?