Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Kraftig ökning av e-handel hos äldre under coronakrisen

  [2020-06-18] Under coronakrisen har äldre börjat e-handla i större utsträckning. Det visar en studie vid Göteborgs universitet. Den största förändringen har skett hos personer födda på 1930- och 40-talet. Där uppger nu 23 procent att de handlar mat via nätet minst en gång i månaden, vilket kan jämföras med en procent före covid-19-pandemin.

 • Drömmen om den perfekta garderoben ger en ohållbar klädindustri

  [2020-06-17] En stor del av de kläder vi köper använder vi inte. År efter år ligger de i garderoben, samtidigt som vi fyller på med nytt. Forskning vid Göteborgs universitet visar att det finns kulturella och sociala mekanismer bakom det här beteendet som gör det svårt att ställa om till en hållbar klädkonsumtion.

 • Ny studie undersöker hur äldre påverkas av coronakrisen

  [2020-05-22] Under coronakrisen har det skett en kraftig ökning av e-handeln. Även personer över 65 år handlar mer mat och andra varor via nätet i dag än före pandemin. Forskare vid Göteborgs universitet inleder nu en studie för att undersöka hur konsumtionsvanorna förändrats hos äldre under den här perioden.

 • Så påverkar coronautbrottet detaljhandeln

  [2020-03-24] Krisen inom detaljhandeln fördjupas nu dag för dag. Coronapandemin kan dock även få oväntade konsekvenser. Det menar konsumtionsforskare Gabriella Wulff vid Göteborgs universitet.

 • Ny period för Centrum för Konsumtionsforskning

  [2020-01-31] Centrum för konsumtionsforskning (CFK) har fått ytterligare 6 år vid Göteborgs universitet. Den nya verksamhetsperioden sträcker sig fram till december 2025. ¿ Jag ser verkligen fram emot att utveckla konsumtionsforskningen vidare i en tid där konsumtionens betydelser blir allt viktigare att förstå, såväl i vardagslivet som på ett globalt plan, säger Magdalena Petersson McIntyre, forskare.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Henric Karlsson |Sidan uppdaterades: 2011-06-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?