• Pengar till nätverk för forskning om barnbarn och mor/farföräldrar

[2017-06-26] Nätverket Grandparents and grandchildren in consumer culture har fått 700 000 DKR från Danmarks forskningsråd för projektet "Consumption and intergenerational relationships. Broadening interpretive research on family consumption by focusing on the grandparent-parent-grandchild relationship."

• GRI och CFK flyttar ihop

[2017-06-26] Centrum för konsumtionsvetenskap, CFK, är ett nationellt centrum för konsumtionsvetenskap, men också ett program inom GRI. I över tio år har GRI och CFK legat på olika adresser, men nu har vi flyttat ihop igen. 19-20 juni gick GRI:s flyttlass till Viktoriagatan 13, där nu GRI och CFK disponerar hela plan 3 och en korridor på plan 4.

• Planeringsbidrag till Maria Fuentes

[2017-06-12] Maria Fuentes är en av tre forskare som har erhållit planeringbidrag från Centre for Retailing på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Planeringsbidraget ger forskaren möjlighet att göra en förstudie och förbereda ansökningar till större forskningsfinansiärer. Maria Fuentes studie kommer att göras inom fältet Concerned fashion market.

• Internationell workshop om digital konsumtion

[2017-05-29] Konsumtionen digitaliseras alltmer; vi handlar och umgås på nätet och vi använder appar för allt från att konsumera musik och film till att mäta hälsotillståndet och hålla koll på var familjemedlemmar befinner sig. Detta får konsekvenser för både konsumenter och marknad och det är därför inte förvånande att digital konsumtion är ett intressant forskningsämne. Nyligen träffades forskare från tre världsdelar till en workshop i Göteborg för att diskutera och dela med sig av forskning om fältet.

• Minskat avfall kräver nya tänkesätt

[2017-05-11] Konsumtionen ökar stadigt och därmed också avfallet. Men om avfallet ska minska krävs nya sätt att tänka. Det går inte att åstadkomma verkliga förändringar samtidigt som konsumtionen rullar på som tidigare. Det hävdar Richard Ek, universitetslektor vid Institutionen för service management och tjänstevetenskap i Helsingborg och för tillfället gästforskare på Centrum för konsumtionsvetenskap.